Monica tok sin utdannelse ved NITH i 2004, hvor hun fullførte en bachelorgrad innen informatikk. Hun har etter dette jobbet innen test og testledelse i DnB NOR og NAV før hun fordypet seg innen telecombransjen. Monica har solid erfaring innen test, testplanlegging, feilsøking og måling av bruksmønster. Hun er opptatt av å se helhetlige løsninger og hvordan bruksmønsteret påvirker hvilke områder som må fokuseres på i løsningen.

Hun har spesialisert seg på test i smidige team, hvor test utføres i samarbeid med utvikling. Monica har sertifisert seg innen ISTQB Agile-tester, og liker å holde seg oppdatert på innen faget sitt via kurs og seminarer.

Fritiden går til mann og barn, men hvis Monica har tid til overs velger hun å bruke tiden på turer i skogen. Aktivitetene er sesongbetont med langrenn om vinteren og kajakpadling om sommeren. Monica sykler hele året, og velger heller sykkel enn å kjøre bil. Hun elsker å lage mat og eksperimentere på kjøkkenet. Som person er Monica positiv, snill og ydmyk.