Morten er utdannet siv.ing. i Kommunikasjonsteknologi med spesialisering i økonomi ved NTNU og har en bred erfaring innenfor IT. Han har også tatt Kanban Coaching Professional kurs og har sertifiseringene Managing Benefits, ITPP, MoP, MSP, Prince2 Practitioner, PMI CAPM osv. Han er meget allsidig og har god forståelse for både forretning og teknisk. Dette gjør han til limet som kan kommunisere like godt til ledelsen, såvel som til teknisk.

I den senere tid har Morten hatt sentrale roller i IT og har hatt ansvar for samtlige endringer utenfor PMO, men også konfidensielle og høyt prioriterte prosjekter. Parallelt med dette, har han jobbet med organisasjonsendringer for å øke konkurransedyktigheten. Morten trives best når han muligheten til å bidra mest mulig til bedriftens beste.

Generelt er Morten ganske nysgjerrig, og bruker mye av fritiden til å lære, ofte av litt tilfeldig karakter. Han trives godt med å bygge og modifisere store og små kjøretøy m.m. Dette sjongleres med sosiale aktiviteter, såvel som trening for å holde seg i god fysisk form. Klart, dette blir fort sekundært i forhold til å være med samboeren.