Lokalcamp Oslo 2020 – The Hub

Tema for campen er Transisjon, Modernisering og Kommunikasjon

Program for dagen er lenger ned på siden

Årets lokalcamp blir litt annerledes enn tidligere grunnet koronasituasjonen. Det blir en en-dags camp på Clarion Hotel The Hub midt i Oslo sentrum.

Det er innført restriksjoner som vi må følge, les mer om hotellets smittevernregler HER

Hvordan kommer du deg til camp?

Hotel Clarion The Hub ligger sentralt til kollektivknutepunket Jernbanetorget i Oslo sentrum rett over gaten fra Oslo S. Det er parkeringsmuligheter under Oslo City for de som vil kjøre bil selv. Vi anbefaler ikke bruk av kollektivt sent lørdag kveld, og vi vil da se på samkjøring for de som er med så sent. Øvrige tidspunkt vil det være mindre påtrykk i kollektivtilbudet og vi anbefaler de som tar trikk/buss/bane/tog å bruke ansiktsmaske/munnbind på perrong/stasjon og ombord samt holde god avstand.

Føler du deg syk eller er nylig utsatt for smitte, må du holde deg hjemme. Campen vil vi forsøke streame på Workplace og ta opp for senere bruk.

Agenda lørdag 24. oktober

 • 10:30 Velkommen v/ Randi og Bjørn Olav
  Jernbanetorget C Finished: 10:45
 • 10:45 Keynote v/ Ole Petter Nyhaug
  Jernbanetorget C Finished: 11:30
 • 11:30 Pause
  Finished: 11:45
 • 11:45 Lyntaler (se under)
  Jernbanetorget C Finished: 12:30
 • 12:45 Lunsj
  Norda restaurant Finished: 14:00
 • 14:00 Lyntaler (se under)
  Jernbanetorget C Finished: 14:45
 • 14:50 Pause
  Finished: 15:00
 • 15:00 Lyntaler (se under)
  Jernbanetorget C Finished: 15:45
 • 15:45 Pause
  Finished: 16:00
 • 16:00 Lyntaler (se under)
  Jernbanetorget C Finished: 16:30
 • 16:30 Verbal klem med Harald
  Jernbanetorget C Finished: 17:00
 • 17:00 Fritidsaktiviteter
  Finished: 18:30
 • 18:30 Aperitif
  The Hub Bar (nede) Finished: 19:30
 • 19:30 Middag og sosialt med Jon Niklas Rønning
  Jernbanetorget C Finished: 23:59

Lyntaler

11:45 Lyntaler Transisjon:

 • Hvilken arkitektur er best? – Asgeir
 • Hvordan vi kastet ut SQL databasen for konfigurasjonsdata og brukte en dokument-database (Elasticsearch) i stedet! – Kim H
 • Gleder og sorger med å jobbe effektbasert i en tradisjonell organisasjon – Christina
 • Sanntidshåndtering av målerstander – Daniel

14:00 Lyntaler Kommunikasjon:

 • Hva betyr «kommunikasjon» og hva er det som påvirker oss? – Annika
 • Universelt utformede foredrag – Randi
 • Breaking bars – Merete

15:00 Lyntaler Modernisering

 • Chatroboten Telmi – Kim V
 • Hvordan vi erstattet to legacy systemer på kundeservice – Yuriy
 • Nyskaping i praksis – Geir S

16:00 Lyntaler Twist:

 • Elm and Elmish for Backendish – Vagif
 • Vi spiste vår egen sikkerhetsmedisin -hva skjedde? – Nick

Innhold i lyntalene

Hvilken arkitektur er best? – Asgeir Storsund Nilsen

Vi ble spurt om hjelp til å få på plass et målbilde for teknologi og arkitektur, og oppdragsgiver presenterte at “De fleste er mer enige enn de tror om ish hvor vi ønsker være i fremtiden. De er ikke nødvendigvis enige om hvordan vi kommer dit.” Tre uker og ni intervjuer senere er vi ikke noe nærmere å etablere målbilde eller arkitektur, men vi er blitt kjent med en organisasjon som synes ute av stand til å fatte slike beslutninger på egen hånd. Hva må være på plass for å enes om målbilder for teknologi og arkitektur?

Hvordan vi kastet ut SQL databasen for konfigurasjonsdata og brukte en dokument-database (Elasticsearch) i stedet! – Kim Haug

I mange år har vi lagret konfigurasjonsdata i en Sybase database og data har vært aksessert via komplekse “stored procedures” eller diverse spørringer. Etter å ha høstet mye erfaring med å bruke Elasticsearch til use caser rundt logging og big data, begynte vi å se på muligheten for å bruke dette også for lagring og henting av konfigurasjonsdata. Dette har vist seg å være en stor suksess for oss og det forenkler historikk av konfigurasjon, backups og gjør at vi slipper å cache mye av dataene siden responstidene er veldig mye raskere. I denne lyntalen vil jeg snakke om hva vi har gjort, og hvorfor det har fungert så bra for oss, samt utfordringer vi har hatt.

Gleder og sorger med å jobbe effektbasert i en tradisjonell organisasjon – Christina Kjær Seime

Vi sier gjerne at vi vil måle på effekt. At vi skal gå fra å fokusere på output til å fokusere på outcome. Easy peasy! Eller? Dette er historien om hvordan teamet mitt i Røde Kors gikk fra et ønske om å jobbe effektbasert til å faktisk gjøre det. Du vil få vite litt om
– utfordringene vi hadde med å definere effekt og finne ut hvordan vi skal måle på det
– gledene ved å levere noe som faktisk gir verdi og hjelper
– sorgene som kommer av å jobbe på denne måten i en tradisjonell organisasjon
Reisen fra å fokusere på konkrete leveranser til effekt har ikke vært så easy peasy – men veldig morsom og lærerik! Jeg gleder meg til å dele den med deg 🙂

Sanntidshåndtering av målerstander – Daniel Tandberg Abrahamsen

700 000 strømmålere med 4 registre, opp til 4 ganger i timen. Det utgjør ~1000-3000 meldinger per sekund.

I mitt forrige prosjekt laget jeg en POC for validering og estimering av målerdata i sanntid. I denne lyntalen skal jeg ta dere igjennom noen utfordringer og overordnet løsning som blant annet bestod av Azure Eventhub, Kubernetes, Google Pubsub, Google BigTable og Akka.NET.

Hva betyr «kommunikasjon» og hva er det som påvirker oss? – Annika R. Fjeldstad

Hva er det som får oss til å reagere/konkludere på brøkdelen av et sekund? Om språk, filter, følelser, holdninger, verdier, responser og reflekser. Målet er å gi deg en introduksjon til hva som skjer når vi kommuniserer slik at du kan reflektere over din måte å kommunisere på – og ta valg – aktive og bevisste valg.

Universelt utformede foredrag – Randi Ulleland Rø

Universell utforming er nødvendig for noen, men bra for alle! Gjelder dette også når vi holder foredrag? Og hvordan kan vi utforme presentasjonene våre universelt? Inspirert av min mentee og superhelt Marthe, skal jeg gi deg noen tips og enkle triks som kan gjøre dine presentasjoner enda bedre, for alle!

Breaking bars – Merete Munch Lange

Kriminalomsorgen står overfor sitt mest revolusjonerende prosjekt, som vil endre måten fengsel og friomsorg jobber på. Du har håndplukket 20 mennesker fra hele organisasjonen som vil spille en viktig rolle i hele forløpet og det er essensielt at det skapes trygghet og teamspirit. De kjenner ikke hverandre og nå skal vi i gang med første kick-off. Så kommer COVID og alle fysiske møter avlyses

Chatroboten Telmi – Kim Vu

Telmi er Telenors chatbot og med over 20 unike integrasjoner er den en av verdens mest avanserte virtuelle agenter. Jeg har hatt i oppdrag om å videreutvikle og vedlikeholde Telmi på utviklersiden og har fått et bilde av hvordan Telenor bruker BoostAI for å assistere kundene sine. Gjennom denne lyntalen skal dere få en glims av min erfaring samt hvordan jeg har arbeidet med Telenor og BoostAI.

Hvordan vi erstattet to legacy systemer på kundeservice – Yuriy Lianguzov

Telenor har systemer for kundeservice hvor agenter kan gjøre handlinger på vegne av kunde, og for salg som brukes av Telenor butikker og eksterne forhandlere som f.eks. Power og Elkjøp. Målet er å kombinere 2 gamle systemer i en moderne web applikasjon.
– Hvordan minimere tid som agentene bruker i systemet og tid for opplæring av forhandlere
– Tekniske utfordringer
– Hvordan bli bedre som nyetablert team og ansvarlig for et viktig prosjekt

Nyskaping i praksis – Geir Stene

Hvordan spisse problemstillinger. Praktisk arbeid med hypoteser. Hva er stegene fra eksperiment til MVP? Hva kreves av kryssfunksjonelle, tverrfaglige og selvstyrende team, bortsett fra gode CV’er? Hva skal til for å lede slike team og nødvendigheten av at toppledelsen er involvert og styrer nyskapingsarbeid stramt

Elm and Elmish for Backendish – Vagif Abilov

I am a backend developer, like many. So what should I do when I need to show some data? Write a console app (sigh)? Or maybe learn CSS and JavaScript (deeper sigh)? But there is always a hope and for me it came with a functional approach to UI development offered by Elm language and its counterparts on different platforms. In this talk we will have a brief look at Elm architecture, Model-View-Update pattern and Web applications built using this approach. I denne lyntalen vil jeg presentere BaneNORs skysatsing på cloud, herunder BigData og maskinlæring, og hvordan dette (kan) brukes aktivt av operativt personell.

Vi spiste vår egen sikkerhetsmedisin -hva skjedde? – Nick Murison

I Miles har vi ambisjon om å kunne hjelpe kundene våre med sikkerhet. Men har vi det ryddig i eget hus? I vår bestemte vi oss for å se litt nærmere på dette ved å utføre en risikovurdering av en del kjernesystemer. En slik aktivitet kan fort bli offer for “scope creep”, og det kan fort bli tungvint med formelle rammeverk. Vi hadde lyst å gjøre det litt annerledes, med en tilnærming som passer bedre for bedrifter som Miles. I denne lyntalen skal jeg dele litt av erfaringen vi bygget opp ved å kjøre en “smidig” risikovurdering av kjernesystemene i Miles, og hvordan vi tenker å bruke det fremover.