Girl Tech Fest 2022

Miles mener at det er viktig å vekke interessen for teknologi tidlig. Det er en ære å få være rollemodeller og vise jenter at “vi får til det vi vil”.

Hva er Girl Tech Fest?
Girl Tech Fest er et landsdekkende event og et tiltak som skal øke jenters interesse for teknologi og realfag. Jenter på 5.trinn inviteres til en annerledes skoledag på Vitenfabrikken i Sandnes, der de deltar på workshops og får lære om teknologi på en morsom måte i praksis.

Girl Tech Fest i Stavanger/Sandnes-området arrangeres hver høst, og initiativtaker er Bouvet & Oda-nettverket i Sør-Vest, i samarbeid med flere aktører. Miles, Equinor, Sopra Steria, Webstep, Capemini, Cegal, Atea, Sargruppen og Microsoft jobber sammen for å inspirere jenter innenfor teknologi. Vi er opptatt av å vekke interessen tidlig, slik at flere jenter forhåpentligvis velger teknologi som sin karrierevei senere i livet.

Vær et dataprogram
Etter en flott åpningsseremoni tok Miles i mot 100 elever fordelt på fire økter i auditoriet på Vitenfabrikken. Vi ble imponert av hvor raskt jentene satt seg inn i leken “Vær et dataprogram”, som er en øvelse for å forstå hvordan et dataprogram fungerer. Jentene fikk prøve seg på å folke instruksjoner som del av et dataprogram, slik en datamaskin ville gjort. En god innføring i viktige programmeringskonsepter, kontrollflyt og unntak, samt refleksjoner rundt konsekvensene av valgene man tar når man skriver et dataprogram.

Jentene engasjerte seg og stilte gode spørsmål underveis, og hadde mange tanker om hvordan vi kan være mer presis når vi skriver kode. De fant flere “bugs” i hver runde, og det ble latter og glede i gruppene når de fikk en merkelapp med et insekt (bug) for å markere det. 


Viktige rollemodeller

Da vi fikk invitasjon til Girl Tech Fest i Miles var vi ikke sene å be. I Miles er vi for mangfold og har stor glede av å få by på oss selv for å fremme interesse for teknologi, spesielt blant grupper som trenger det “ekstra dyttet”. Vi ønsker å bidra til å inspirere jenter og vise frem alle de spennende teknologimulighetene som finnes. Miles har troen på at det finnes mange unge talenter der ute, og vi mener at det er viktig å vekke interessen for teknologi tidlig. Det er en ære å få være rollemodeller og vise jentene at “vi får til det vi vil”!