MilesPodden vil gi deg et innblikk i hvem vi er, hvordan vi jobber og hvilke tjenester vi tilbyr. Vi inviterer kunder, partnere og ansatte til å snakke om temaer som er relevante for både bransjen vi tilhører og markedet vi opererer i.

Vi håper at denne podcasten kan bidra til innsikt, informasjon og inspirasjon relatert til moderne teknologi og ledelse. Har du et ønske om tema vi burde snakke om eller andre innspill, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss.

Programleder for podcasten er Janne Syversen, markedstjener i Miles.

Trailer

MilesPodden vil gi deg et innblikk i hvem vi er, hvordan vi jobber og hvilken verdi vi leverer til våre kunder.

Episode 1

Et annerledes IT-konsulentselskap.

Historien til Miles er lang og innholdsrik. Mange omtaler selskapet som annerledes og hva som ligger i dette begrepet skal vi lære mer om i denne episoden. Bli kjent med kulturen, verdiene og ledelsesfilosofien. 

Gjester i studio er Therese Egeland Sverdrup, førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole og Tom Georg Olsen, konserntjener i Miles.

Therese sitter selv som programleder for NHHs egen podcast LEDERSKAP.

Episode 2

Smidig har vært et begrep i IT-bransjen i mange år nå og har kanskje blitt mainstream – alle skal bli smidig! Men hva er smidig, sånn egentlig?

Hvor kommer det fra og hvordan har det utviklet seg gjennom alle disse årene? Hva kan vi si at smidig er i dag og er det mulig å si noe om fremtiden?

I studio sitter han som er den mest siterte forskeren på smidige metoder, professor ved NTNU Trondheim Torgeir Dingsøyr og Agile coach og seniorrådgiver i Miles, Espen Sjøvoll.

Episode 3

UX – med brukeren i sentrum!

UX handler ikke bare om å ha et pent design på et nettsted eller en app. Det handler om å tilrettelegge for gode brukeropplevelser som er intuitive og enkle.  

Hvordan jobber en UX-designer og hva er årsaken til at Altibox har vunnet Norsk kundebarometer og Epsi kundetilfredshetsmåling flere år på rad?


Lytt til samtalen mellom Elisabeth Hagen, designansvarlig for TV og underholdningstjenester i Altibox og Kamilla Emilie Davidsen, senior UX-designer i Miles.


Episode 4

Hvordan vil kunstig intelligens (AI) prege verden om 5 år?

Hvilket mulighetsrom finnes for norske bedrifter og hvilke faresignaler ser vi?

Dette og mye mer snakker vi om i denne episoden av MilesPodden.

I studio sitter Morten Goodwin, professor ved universitetet i Agder og Alfonso Canterla, Senior Data Scientist i Miles.

Episode 5

Testledelse – hva handler dette om?

Testing er et etterspurt fagområde. 

De som jobber som testledere er ansvarlig for kvaliteten på det som utvikles. 

Hvordan jobber en testleder og hva tror vi blir de største endringene for rollen om 5 år? I studio sitter Hilde Husevåg og Gerd Stalheim Wiggen – begge testledere i Miles.

Episode 6

Ny Konsertjener i Miles

Hun heter Camilla Amundsen, har lang fartstid fra IT-bransjen og er klar for å drive selskapet videre.Hvorfor tok hun jobben, hvilke ambisjoner har hun for veien videre og er hun egentlig et A eller B-menneske? Dette og litt til får du høre om i denne episoden

Episode 7

Team as a service

Hvordan kan en organisasjon dra nytte av å bruke Team as a Service for IT-utviklingsprosjekter?Vi snakker om effektive team, psykologisk trygghet og hvordan man kan sørge for kritisk kompetanse i et marked der dette er mangelvare. I studio sitter administrerende direktør for Tappin, Ingunn Dahl og leder for TaaS satsningen til Miles, Magnulf Pilskog

Episode 8

Hvordan bygge en smidig kultur i praksis?

I denne episoden snakker vi om tankesett, verdier, prinsipper og verktøy. Vi deler konkrete eksempler på hvordan man kan jobbe smidig i hverdagen. I studio sitter Janniche Lange, utvikler i Storebrand og Mauricio Londono, smidig prosjektleder og forretningsutvikler i Miles.

Episode 9

Hva er egentlig et hackathon? Hvorfor er det så mange som benytter denne metoden til problemløsning?

En samtale om hvordan man kan skape engasjement og verdi for helsesektoren. I studio sitter Marte Nes, Product Operations Manager i Aidn og Håvard Engum, seniorkonsulent i Miles.

Episode 10

Alle snakker om innovasjon. Hva handler egentlig dette om? Hvordan kan virksomheter jobbe strukturert med innovasjon, og hvordan kan vi alle bli bedre innovatører?

I studio sitter Øystein Bredal-Thorsen, leder av Open Innovation Academy og Geir Stene, seniorkonsulent i Miles.

Episode 11

OKR
Hva er dette, og hvordan kan bedrifter bruke verktøyet? I Studio sitter Hilda Bådsvik, administrerende direktør i Compendia og Thomas Bærheim, Daglig Tjener i Miles Stavanger.

Episode 12

Fremragende arbeidsplass

Hva legger vi i begrepet fremragende arbeidsplass?

Stikkord er tillit, varme og autonomi.

I studio sitter Mads Tordal og Mikael Tysvær, begge jobber som konsulenter i Miles.