Oslocamp
21. – 22. mai

Nok en lokalcamp nærmer seg med stormskritt og komiteen er sikre på at vi har noe for enhver smak.

Det blir faglig inspirasjon og diskusjon på både lørdag og søndag, ikke minst deilig sosialt påfyll.

Campbilde fra Lily country club

Program Lørdag 21. mai

09.30 – 10.00: Litt å bite (utenfor Bluebell)

10.00 – 10.15: Velkommen

10.15 – 11.00: Keynote, Torbjørn Larsen

11.00 – 11.30: Plenumtalks

11.30 – 13.00: Lunsj (Brasseriet)

13.00 – 13.20: Plenumtalks

13.20 – 13.30: Pause

13.30 – 15.15: Lyntaler

15.15 – 15.30: Pause

15.30 – 17.00: Rebus

17.00: Fritid (Spa, ølsmaking og golf)

19.00: Aperitiff (Bar utenfor Poppy)

19.45: Middag (Poppy)

Program Søndag 22. mai

06.30 – 09.50: Frokost (Brasseriet)

09.50 – 10.00: Start plenum

10.00 – 11.30: Workshop

11.30 – 12.30: Lunsj (Brasseriet)

12.30 – 14.00: Workshop

14.00 – 14.15: Avslutning i plenum

14.20: Avreise til Oslo
14.20: Avreise til Gardermoen

Plenumtalks

Hvordan jeg ble en bærekraftinfluencer

Benedicte Selmer

Kl. 11.00-11.20

Bluebell

Om sammenhengen mellom bjørk, børskrakk og bærekraft. Og om tryggheten ved å ha smidig utvikling som en del av verktøykassa.

100% dekningsgrad med automatisert testing sa du?

Gerd Wiggen

Kl. 11.20-11.30

Bluebell

Med et tankesett og metodikk som dreier seg mot å levere raskere og oftere, må alle flaskehalser fjernes. Teamene har ikke tid til å vente på en tester skal bruke dager på å teste det som er utviklet etter at det er ferdig utviklet. Løsningen kan se ut til å være å velge å skrive automatiserte tester og dermed ikke trenge en fysisk person til å teste lenger. Løsningen for mange er å la utviklere skrive automatiserte tester, og kjøre disse. Men hva mister man da?

IMDi i endring og krise

Randi Ulleland Rø

Kl. 13.00-13.20

Bluebell

Erfaringer fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet hvor vi jobber med langsiktig arkitektur med venstre hånd og håndterer flyktningkrise med høyre (eller motsatt)

Lyntaler

Bluebell 1

Utledning, innvikling, utrulling og tilbake igjen

med Arild Strømhylden
Kl. 13.30

Utvalgte erfaringer fra mitt oppdrag hos Statnett. Et smidig prosjekt i en kompleks setting.

Smidig kompetansebygging og key takeaways (og aha-opplevelser) fra utallige smidig-kurs

med Karsten Holth
Kl. 13.45

Gjennomgang av potensielle veier for å bygge kompetanse innen smidig gjennom kurs, samt kort gjennomgang av key takeaways og inntrykk fra blant annet: – Kanban System Design (KSD) – Kanban System Improvement (KSD) – Agile Coaching (ICP-ACC) – Coaching Agile Transitions (ICP-CAT)

Muda, Mura, Muri(det handler ikke bare om waste!)

med Arve Søreide
Kl. 14.00

I smidig- og leandiskusjoner blir en veldig fort fokusert på ulike former for sløsing – “waste” eller “muda” i Toyotas Production System. Dette er selvsagt viktig, men TPS har ytterlige to mål eller hensikter. Surprise: minst én av dem utfordrer verdien av et fenomen som gir betydelig kulturell verdi i utviklermiljøer: å levere på chrunch-time, mot alle odds!

AKKURAT NÅ: Er vi DER med selvkjøring?

med Lars Gunnar Lundestad
Kl. 14.15

Her får du det siste nye fra alle verdens hjørner av selvkjøring. “Er vi DER med selvkjøring?” blir besvart, men enda viktigere får du svaret på “HVORFOR selvkjøring?”

Praktisk bruks av OKRer

med Espen Sjøvoll
Kl. 14.30

OKR er som alle andre buzzwords i vår bransje, en potensiell cargo cult-felle. Likevel er det overraskende få som snakker om hvordan OKR skalerer. Jeg deler noen triks og nyttige verktøy til generell bruk, men kommer også til å fortelle hva som er forskjellen på Kong Salomon og Jørgen Hattemaker når de ønsker å klatre opp et fjell

Salgsprosess og det merkantile

med Hosna Arzani Larsen
Kl. 14.45

Salg og Forretningsutvikling er kanskje litt ukjent og mange kan lure på hva vi gjør i jobben vår. Derfor skal vi snakke litt rundt hvordan vi jobber med salg og forretningsutvikling i Oslo. Hvordan ser salgsprosessen ut hos Miles og hva er det som skjer bak kulissene av et oppdrag? Hvorfor er avtaler viktig og hva er forskjellen mellom privat og offentlig kunder? Hvordan jobber vi med å oppdrive nye forretningsmuligheter? Hva er det som driver oss i salg?

Bluebell 2

Tailwind CSS

med Sigurd Grøneng
Kl. 13.30

Hvordan Tailwind CSS bryter “separation of concerns” og hvorfor det ikke er et problem

En verden full av hendelser

med André Lindeløff
Kl. 13.45

André forteller litt om event-drevet arkitektur, og sine erfaringer med å jobbe med dette i shipping-bransjen

Domain Driven Design

med Alexander Asplund
Kl. 14.00

Jeg har lest “den blå boka”! Eric Evans’ bok “Domain Driven Design” inneholder mange konsepter og praksiser med mål om bra programvare som blir bedre med tiden i stedet for å stagnere eller råtne. Jeg vil gå gjennom de tingene jeg synes var spesielt bra og si litt om hvordan DDD brukes hos min kunde Vy.

Målarkitektur, bom eller skivebom?

med Øyvind Hjulstad
Kl. 14.15

Målarkitektur skal beskrive et fremtidig bilde av arkitekturen, men hva må man tenke på for at det ikke blir en skivebom.

Aiaiai…. AI da!

med Sverre Thommesen
Kl. 14.30

De siste årene har vi flere eksempler på at maskinlæringsmodeller og AI som blir implementert i næringslivet resulterer i uetisk AI. Dette er til tross for at i de fleste tilfellene kan man vise til god tilgangsstyring av data, ledende kompetanse på AI og til og med et eksplisitt ønske om å lage etisk AI. Så hva er det som går galt? Hva er årsakene til at det lages uetisk AI? Jeg skal ikke påberope meg å ha svaret men jeg ønsker å dele noen tanker, både for å sette fokus på temaet, men også for å få i gang en debatt og refleksjon.

Rise of the Robot Journalist

med Ask Juhl Markestad og Rune Forberg
Kl. 14.45

Robotjournalistikk er allerede i aktiv bruk og fremtiden lover mer. Automatisert journalistikk tillater en mye større grad av personalisering av nyheter der nyhetsartikler kan vinkles mot deg, med kun informasjon som er deg relevant. Det lover mindre tidsbruk av journalister på enkle saker og mer tid til større, mer kompleks tematikk. Vi skal ta dere gjennom nåtidens bruk av automatisert journalisme, hvilke metoder som blir brukt, og gi et fremtidsbilde av hvordan robotjournalisme vil se ut hos NTB i fremtiden.

Workshops

Getting things done

Unni Tran-Thorsen
Kl. 10.00-14.00
Bluebell 3

Getting Things Done-metodikken er utviklet av David Allen, som er en amerikansk produktivitetskonsulent og forfatter.

GTD-metodikken er internasjonalt anerkjent som en av de fremste metodikkene for personlig produktivitet. I denne workshopen skal vi implementere GTD-metodikken i Microsoft Outlook.

Ta med laptop med Windows og Outlook (Outlook på Mac mangler noen funksjoner).

Dream weaving with low-fidelity prototyping

Espen Sjøvoll
Kl. 10.00 – 14.00
Bluebell 2

Dream weaving with low-fidelity prototyping Å jobbe etter discovery-prinsipper er de siste årene blitt beskrevet som det noe av det viktigste som skiller de største og mest suksessrike teknologiselskapene i verden fra middelmådighet. Gjennom en veldig hands-on workshop skal du jobbe i team og velge mellom tre caser, der dere med svært primitive hjelpemidler skal lage prototyper på kommersiell programvare, innhente verdifulle data og iterere. Alt på svært kort tid og garantert bratt læringskurve. Kanskje blir ideen så bra at du blir inspirert til den neste store start-up’en? This is the stuff that dreams are made of.

Trenger ikke utstyr

Shopping Cart challenge

Mathias Ciarlo Thorstensen
Kl. 10.00 – 14.00
Dairy 6

I denne workshoppen er målet å designe en robust handlekurv. Alle som deltar vil få bryne seg på utfordringene som oppstår rundt asynkron funksjonalitet, i tillegg til å få en smakebit på hvordan det er å jobbe med frontend i Vue med Vite.

Det kreves ingen forkunnskaper utenom generell programmering. Det vil bli satt opp et repo med boilerplate slik dere kommer raskt i gang.

Ta med egen PC med node og npm installert

Pulumi : Bygg tjenester i skyen på en sikker og sporbar måte

Håvard Engum & Sondre Lefsaker
Kl. 10.00 – 14.00
Flora

Pulumi : Bygg tjenester i skyen på en sikker og sporbar måte. Det finnes gode og dårlige måter å administrere tjenester i skyen på. En god praksis er at man skriver kode som bygger dem. I denne workshoppen skal vi se nærmere på Pulumi, som er et verktøy for nettopp dette. Pulumi støtter alle de store skyplattformene (AWS, Azure, Google Cloud m.m.), og støtter mange forskjellige programmeringsspråk (TypeScript, Python, Golang, C# m.m.)

Denne workshoppen vil både gi deg en innledning til infrastructure-as-code. I tillegg får du jobbe hands-on med å bygge tjenester i Azure eller AWS (eller begge!) ved bruk av Pulumi. Et bra ting å ha i verktøykassen hvis du skal jobbe med skyen!

PC eller Mac, noen instruksjoner blir sendt på mail før workshop.

Open Space

Kåre Laukli
Kl. 10.00 – 14.00
Daisy 1

Gruppen følger open space og diskuterer ønskede problemstillinger.

Praktisk info

Busstider

Lysaker

Kl. 08.30

Thon Hotel Opera

Kl. 08.50

Radisson Alna

Kl. 09.10

Skedsmokorset

Kl. 09.20

Lily Country Club

Ankomst kl. 09.33

Gardermoen

Kl. 08:55: Gardermoen (SK747 Trondheim) – Lily Country Club

Lokasjon