OsloCamp
28.-29. august 2021

Programmet er klart, komiteen er klar og nå håper vi at også du er klar! Med så mange dyktige mennesker fra Trondheim og Oslo samlet under samme tak, og temaet er å bli bedre kjent må jo dette bli bra.

Program lørdag 28. august

09.30 – 10.00: Ankomst hotell

10.00 – 10.15: Velkommen v/ Bjørn Olav (Bluebell 1 og 2)

10.15 – 12.00: Rundbord med Randi, Asgeir og Gerd (Bluebell 1 og 2)

12.00 – 13.30: Lunsj (restauranten)

13.30 – 15.30: Sosial aktivitet

15.30 – 16.15: Lyntaler – del 1 (Bluebell 1 og 2 samt Daisy 3 og 4)

16.15 – 16.45: Pause

16.45 – 17.30: Lyntaler – del 2 (Bluebell 1 og 2 samt Daisy 3 og 4)

17.30 – 19.00: Fritid

19.00: Apéritif

19.45: Middag (Yard 1)

Program søndag 29. august

08.00 – 10.00: Frokost (restauranten)

10.00 – 12.00: Fagspor (Daisy 3, 4 og 5, Flora, Yard)

12.00 – 13.00: Lunsj (restauranten)

13.00 – 14.00: Fagspor (Daisy 3, 4 og 5, Flora, Yard)

14.00-14.15: Avslutning (Bluebell 1 og 2)

14.15: Hjemreise

Lyntaler lørdag – del 1

Scoping av oppgaver i et uoversiktlig landskap (Bluebell 1 & 2, kl. 15:30 – 15:45)

Atle

Bluebell 1 & 2

Kl. 15.30-15.45

Da jeg startet prosjektet mitt i Helsedirektoratet ønsket jeg å jobbe smidig og overlate så mye ansvar til teamet som mulig.

Utfordringen var å samtidig stole på at vi beveger oss i riktig retning uten for høy risiko for å brenne av for mange timer dersom vi måtte endre kurs.

Vi la det på et konsept tungt inspirert av Basecamp sin metode beskrevet i boka Shape up – det de kaller Bets.

Jeg vil kort fortelle litt om grunntanken, hva som fungerte veldig bra og hva som kræsjet og brant i møte med en vannfallsorientert organisasjon.

Hvordan vi tester og hvilke verktøy vi benytter (Daisy 3 & 4)

Monica

Daisy 3 & 4

Kl. 15.30-15.45

  • Hvis du er nysgjerrig på hvordan andre tester i teamet sitt, så er kanskje denne lyntalen for deg.
  • Teamet mitt har ansvar for flere systemer og tester på brancher såvel som test av merget kode.
  • Vi har gått fra automatisering av tester i cypresse til playwright.
  • Noe gjøres funksjonelt, mens andre ting automatiseres.

Mob rule for programmers

Vagif

Bluebell 1 & 2

Kl. 15.45-16.00

Mob rule for programmers The word “mob” is derived from the Latin phrase “mobile vulgus” (“the fickle crowd”) and doesn’t sound very complimentary. So how come it became a trend in teams of skilled software developers?

In this short presentation I will share my experience with mob programming and how it is practiced daily at NRK.

Hva kan vi lære av det kromatiske trekkspillets geometri?

Hans Petter

Daisy 3 & 4

Kl. 15.45-16.00

Hva kan vi lære av det kromatiske trekkspillets geometri?

Hans Petter viser og forklarer hvordan knappetrekkspillets layout gir instrumentet noen helt spesielle egenskaper, og kanskje drar noen paralleller til hvordan gode modeller og abstraksjoner gjør både programmering og å lære seg et instrument mye morsommere.

Han skal forøvrig samtidig forsøke å avlive myten om at trekkspill er synonymt med gammeldans.


Hvordan ta valg i henhold til våre egne verdier?

Rune

Bluebell 1 & 2

16.00 – 16.15

Skulle du ønske det var enklere å bry seg? Line er opptatt av dyrevelferd. Lars vil barne- og slavearbeidet til livs. Sven er miljøvernforkjemper. Kan de, gjennom sin forbrukermakt, sette en stopper for utbytting i industrien?

I teorien, ja. Hvis de har den informasjonen de trenger. Og ikke minst, hvis de kan stole på det som blir sagt. Kjenner du konsekvensene av dine valg? Vi ønsker oss et system som filtrerer ut den informasjonen som trengs i det øyeblikket valget skal tas.

Line vil gjerne vite hva Dyrevernalliansen og Norges naturvernforbund mener om maskaraen hun holder i hånden. Lars er opptatt av hva Redd Barna, UNICEF og Amnesty har å si om skjorten han vurderer å kjøpe. Og Sven vil vite hva Miljøstiftelsen ZERO og Naturvernforbundet har å si om den nye elbil-modellen til BMW.

Variantene er mange. Mulighetene er mange. Men hvordan i all verden skal vi få det til? Video-teaser: https://vimeo.com/11538238

Digital tvilling i BaneNOR – enkelt og greit!

Martin M

Daisy 3 & 4

16.00 – 16.15

Digitale tvilling er (egentlig ikke) nytt og vagt konsept – hvordan kan det I praksis gi verdi I en bedrift? Denne lyntalen tar utgangspunkt i BaneNOR og hvordan de nyttegjør teknologien for samspill mellom fysiske komponenter, dataanalyse/AI og klassiske webapplikasjoner.

Til formålet brukes Azure Digital Twins. Fra å ta små, pragmatiske skritt som gir mer og mer verdi, er idag BaneNOR verdens nest største bruker av denne tjenesten I Azure. På roret står selvfølgelig Miles!


Lyntaler lørdag – del 2

Halvparten av det vi lager er bortkastet!

Espen S

Bluebell 1 & 2

16.45 – 17.00

Marty Cagan har vært i vinden med bøkene Inspired og Empowered og nå senest kom boka Continuous Discovery Habits av Teresa Torres, som er på samme lest. 

Overskrifta er kanskje en drøy påstand, meg jeg er sikker på at både jeg og du har vært med på prosjekter eller laget løsninger og funksjoner som aldri har sett dagens lys. Løsninger som har blitt skrotet etter kort tid fordi det ikke løste et problem eller ikke løste det godt nok, som tok altfor lang tid, som var altfor kostbart eller ikke hadde god nok kvalitet.

Altså waste, på godt norsk – der vi tenker at det helt eller delvis kunne og burde vært unngått. 

Jeg skreller ned til hovedbudskapene i disse bøkene og vil snakke om hvordan vi må profesjonalisere produktledelse med den faglige respekten det fortjener, slik at vi hver gang tenker at vi må først finne ut hvordan vi kan “build the right thing” før vi kan “build the thing right”.

Elvepadling med noko skybasert attåt

Håvard

Daisy 3 & 4

16.45 – 17.00

Norge er en av verdens beste land å padle elver i. Håvard har drevet med dette i nesten 20 år, og vil gjerne gi deg et lite innblikk i denne sporten.

Han vil også fortelle om et oppdrag han hadde hos Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE), som gjorde at han senere kunne planlegge nye ekspedisjoner på elva. Det blir også litt action 🙂


Mine erfaringer med Innføring av Snomed CT i prosjektene Helsenorge og Helsebiblioteket.

Geir S

Bluebell 1 & 2

17.00 – 17.15

SNOMED CT er en standardisert og maskinlesbar medisinsk terminologi. Terminologien består av koder, termer, synonymer og definisjoner som brukes i klinisk dokumentasjon og rapportering.

Kodeverket er primært utviklet for detaljert og strukturert dokumentasjon av pasientrelaterte data i elektroniske pasientjournaler eller helseregistre. ​

SNOMED CT er den mest omfattende standarden for klinisk terminologi på det internasjonale markedet i dag og består av ca 350.000 begreper.

I lyntalen vil jeg fortelle om hva Snomed CT er, og vil bli, i norsk helsesektor. Hvordan det kan utnyttes til å forbedre både pasienter og helsepersonells bruk av kunnskap om sykdommer, behandlinger, medisiner mv.

The Mom Test

Geir W

Daisy 3 & 4

17.00 – 17.15

Svarene på dine undersøkelser avgjør dine hypoteser. Hvordan validere om svarene man får er gode eller innholder fluff


Gamifisering av kompetanseregistrering

Nils T

Bluebell 1 & 2

17.15 – 17.30

Spekkhoggere er suverne på flokklæring og kompetansedeling og hver flokk har sine spesifikke jaktteknikker og byttedyr.

Tenk hvis spekkhogere hadde et system for kompetansedeling på tvers av lokasjoner og kunne danne superflokker.

Tilsvarende vil Miles med mer transparent kompetansedeling ved hjelp av gamifisering kunne danne superflokker på hver lokasjon som vil kunne jakte effektivt i alle marked (selvsagt på en faglig tung og varm måte, og uten å drepe delfiner).

Jorden rundt på 10 måneder – en reise fjernt fra hjemmekontor og lockdown

Christina

Daisy 3 & 4

17.15 – 17.30

Godt plassert innenfor hjemmekontorets fire vegger har google til stadighet minnet meg på hva jeg gjorde for 2 og 3 år siden.

Jeg har kunnet drømme meg tilbake til land langt borte, flotte opplevelser og et liv som virker veldig fjernt fra et liv i lockdown.

Litt irriterende såklart, men aller mest deilig – å kunne mimre tilbake på en av de beste avgjørelsene vi noen gang har tatt som familie; 1 år fri fra barnehage, skole og jobb for å reise jorden rundt sammen.

Bli med å mimre litt sammen med meg i denne lyntalen og drøm deg langt bort fra hjemmekontoret. Kanskje får du litt inspirasjon til din neste reise, når verden igjen åpner opp.

Fagspor søndag

React

Henrik / Kim

Daisy 5

React er ett av de største rammeverkene til frontend, og jeg vil påstå det er det enkleste og det kraftigste. Har du ikke prøvd React enda, eller er du kanskje så vidt i gang?

Bli med på en workshop der vi ser på det grunnleggende ved React og lærer oss de viktigste funksjonene for å komme i gang.”

Maks antall deltakere: 10

Utstyr: Alle deltaker tar med egen PC med Node, npm og en egnet IDE installert

Hvem passer sporet for: Teknisk.

Forkunnskaper om HTML og moderne Javascript er nødvendig.

Rust

Kenneth

Bluebell 1 & 2

Har du lyst å lære deg programmeringsspråket Rust?

I denne workshopen går vi først gjennom det grunnleggande saman, før vi kjører ein mini-hackaton og ser om vi får til å lage noko kult i Rust.

Det kan vere eit enkelt kommandolinjeverktøy, eller ein liten REST-tjeneste, eller litt klientsidekode i WebAssembly eller noko anna som du har lyst til å lage.

Maks antall deltakere: n / a

Utstyr: Alle deltaker tar med egen PC. Når det nærmar seg vil det bli sendt ut informasjon om kva programvare du må installere før vi setter i gang.

Hvem passer sporet for: Teknisk.

Forkunnskaper i Rust er ikke eit krav, men det er ein fordel å ha programmert i eit anna statisk typa språk, som Java, C# eller C++

Samarbeid med Miro

Atle

Daisy 3 & 4

Vi deler tips og triks om verktøyet Miro. Dette blir en enkel workshop der vi tester ut Miro og lærer av hverandre. Miro er i utgangspunktet en veldig enkel delt elektronisk tavle, men med litt kløkt kan man få til mye artig og jobbe veldig raskt.

Etter en kort innføring deler jeg mine triks med dere, legger opp til at dere også deler med hverandre.

Maks antall deltakere: n / a

Utstyr: Alle deltaker tar med egen PC.

Hvem passer sporet for: alle.

Smidig – Flow Lagspill

Interessert i fart, flyt og samarbeid i team?

Da har vi en godbit for deg! Bli med på tre engasjerende timer hvor vi simulerer ulike måter å jobbe på i team. Vi starter med å simulere et “dårlig vær”-scenario hvor høy ressursutnyttelse står i fokus og introduserer så ulike mekanismer for å forbedre måten vi jobber på. Gjennom simuleringen vil vi utvikle en felles forståelse for hvordan ulike praksiser for flyt og samarbeid påvirker hverandre.

Denne workshopen passer for deg som vil lære mer om hvordan dere kan jobbe effektivt sammen i team. Du trenger ingen forkunnskaper og det er like relevant om du jobber som tester, utvikler, teamleder eller toppleder.

Etter tre timer sammen vil du ha med deg erfaringer og konkrete praksiser du kan benytte i ditt team umiddelbart.

Dette er en unik mulighet til å få en god forståelse av hvordan arbeid fungerer (“how work works”). Ved å simulere aktiverer vi deler av hjernen som gir en dyp og varig læring. Vi har satt av tid til refleksjon og teori mellom rundene for å sikre fullt læringsutbytte.

Her kan du lese mer om Flowlab og Okaloa som er skaperne av simuleringen: https://www.okaloa.com/

Maks antall deltakere: 14

Utstyr: n / a

Hvem passer sporet for: alle.

Value proposition canvas

Geir S

Flora

Vi ser på hvordan vi kan bruke Value Proposition Canvas (VPC) som redskap i prosjekter. VPC tar utgangspunkt i å gi sluttbrukere og eiere av IKT løsninger verdi.

VPC kan brukes både i å skape nye tjenester og produkter, så vel som kontinuerlige forbedringer i eksiterende løsninger. Det er et redskap, eller en metode, som man kan benytte selv, for å øke bevisstheten om hvorfor man gjennomfører et prosjekt, eller en prosess.

Enda mer nyttig er VPC for å kunne styre og prioritere i teamarbeid, både i forkant av utvikling, underveis og i etterkant.


Workshopen har en introduksjon (teori) på ca. 1 time. Det blir ca. 2 timer à 2×1 times øvelser.


Maks antall deltakere: 10

Utstyr: n / a

Hvem passer sporet for: alle.

Praktisk informasjon

Venue

Stedet for årets lokalcamp er Lily Country club, for de som ikke kjenner til vennen er dette et spa hotel som åpnet 31 mai i år (tidligere kjent under navnet Miklagard). Hotellet befinner seg i vakre omgivelser rett ved Miklagard golfklubb, mellom Gardermoen og Oslo.

Mer om Lilly country club

Transport

Buss fra Lysaker kl. 08.30 (retning Oslo)

Buss fra Thon Hotell Opera kl. 08.50 (bussen stopper bak hotellet, over plattform 19, ved taxiholdeplass)

Buss fra Radisson Alna kl. 09.10

Buss fra Skedsmokorset kl. 09.20