Sertifisering i innovasjonsledelse

Skrevet av Kristine Tveit

Føler meg heldig og privilegert som jobber i et selskap som går så kollektivt til verks for å utfordre sine ansatte. Miles gir god tilrettelegging for kompetanseheving på en litt annerledes måte i en ellers hektisk arbeidshverdag, ved å gi muligheten til å ta en sertifisering i Innovasjonsledelse.

Jeg mener at dette viser at Miles sine verdier ikke bare er noe vi sier, men faktisk gjennomfører. Faglig autoritet handler blant annet om å være fremoverlent – i henhold til det å være et innovativt selskap. Miles er det første selskapet i Norden som får denne sertifiseringen som organisasjon. Vi var en fin gjeng på 9 personer på Losby Gods som var med å sette startskuddet for å ta sertifisering innen Innovasjonsledelse. I tillegg til å bli bedre kjent med hverandre fikk vi også muligheten til å bruke Miles som case, noe jeg synes var veldig nyttig og lærerikt.

Sertifiseringen ga oss muligheten til å tenke utenfor boksen i forhold til konsulentbransjen – og i løpet av disse to dagene ble det klekket ut flere gode business-forslag. For å være fremoverlent, og for å holde seg relevant både som selskap og som konsulent er det viktig å drive med innovasjon og utvikling – og faktisk sette av dedikert tid og ressurser til å gjøre det!

I første del av sertifiseringen snakket vi mye om verdien av å innovere, fikk en samlet forståelse for det og diskuterte hvordan dette kan kobles på i det daglige. Vi fikk også lære mange ulike verktøy og prosesser for å gå frem i en innovasjonsprosess. Dette kommer godt med ute hos kundene. Opplegget er gjennom GIMI (Global Innovation Management Institute) – les mer her!

Andre del av sertifiseringen er en praktisk del hvor vi får muligheten til å spinne videre på idéene fra campen, eller utvikle nye idéer og konsepter. Dette skal foregå frem til sommeren med ukentlig mentoroppfølging.

Tredje del er (“Innovation Leadship”) som vi vil ta til høsten, denne delen består av flere foredrag. Kult å ha muligheten til å drive gruppearbeid på den måten, og dermed få holdt kontinuiteten oppe. Det blir spennende tider fremover – for alle i Miles – the sky is the limit 😊