/Bergen

I Miles Bergen finner du byens flotteste bukett med konsulenter. Dette er en gjeng med lang erfaring innen utvikling, arkitektur, UX-design, test- og prosjektledelse og cyber security.

I Bergen finner du også vår “Team as a service” satsing kalt Komponent.

Miles Bergen AS
O. J. Brochs gate 16a, 5006 Bergen

bergen@miles.no
+47 951 15 159

Organisasjonsnummer:
920 251 242 MVA

Dette kan vi i Miles Bergen

Bilde av et rødt hjerte på kontordøren til Miles Stavanger

Systemutvikling og arkitektur

Systemutviklerne våre har solid kompetanse på mange områder innen utvikling og metodikk. Våre utviklere tar ofte teknisk ansvar eller teamansvar. Arkitektene i Miles har høy utdannelse kombinert med erfaring fra noen av de mest komplekse IT-prosjektene i Norge. Dette har gjort oss til ett av landets ledende fagmiljøer innen arkitektur.

UX designerne Caroline og Kaja

UX-design

Miles skaper brukeropplevelser som engasjerer, begeistrer og hjelper deg å nå dine forretningsmål. God brukeropplevelse er god forretning. Våre UX-designere setter seg inn i arbeidshverdagen til hver enkelt kunde. Slik kommer vi tett på utfordringene og mulighetene de står overfor. Vi har lang erfaring med å jobbe med hele kundeopplevelsen, både i analoge og digitale kanaler. Gjennom dette har vi opparbeidet kompetanse til å skape en helhetlig brukeropplevelse.

Prosjektledelse

Prosjektlederne i Miles har lang erfaring fra et bredt spekter av IT-prosjekter – fra infrastruktur, prosessutvikling og anskaffelser til rene utviklingsprosjekter. Vi har et sterkt fagmiljø med mange prosjektledere som er sertifiserte i PMP og/eller Prince2.

Woman playing VR

Cyber Security

I Miles hjelper vi kunder å oppnå sikre løsninger som del av smidig produktutvikling. Med fokus på proaktive tjenester rundt modenhet, kultur, sikkerhetsarkitektur, sikker programmering og DevSecOps kan Miles hjelpe firmaet ditt utvikle løsninger som har rik funksjonalitet, skaper verdi for kunder, og har gode sikkerhetsegenskaper.

Testledelse

Testlederne våre jobber både med overordnet testledelse og gjennomføring av testing i prosjekter. De brenner for å innføre kvalitet i alle ledd i utvikling og forvaltning av programvare.

Bilde fra sosial tur til Fløyen med konsulenter fra Miles Bergen

Konsulenttjenester

Miles leverer konsulenttjenester innen alle våre fagfelt i form av bistand, rådgivning eller smidige prosjektleveranser. Vi bidrar med kompetanse og kapasitet i våre kunders eksisterende team eller prosjekter.

Kundene våre

Siden oppstarten i 2005 har vi etablert en solid kundeportefølje i Bergen. Vi arbeider både strategisk og operativt med kunder i mange ulike bransjer og segmenter, og vi kjenner kundene våre veldig godt. Her er noen av de vi har jobbet tett sammen med den siste tiden:

Bli bedre kjent med oss

Se hva som skjer

Hos oss står det å være sammen langt oppe på prioriteringslista, både faglig og sosialt. Derfor arrangerer vi jevnlig fagsamlinger der vi lærer og deler erfaring og kunnskap, og i tillegg finner vi på ting sammen sosialt minst et par ganger i måneden.

Noen ganger gjør hele bergenskontoret noe sammen, andre ganger deler vi oss opp i mindre grupper som finner på forskjellige aktiviteter. For oss er det også viktig at familien til de ansatte inkluderes i det sosiale miljøet, og derfor har vi egne arrangementer for barna og selskaper der de ansatte kan ta med seg sin bedre halvdel.

Her finner du litt av det som har skjedd den siste tiden i Miles:

Faglig påfyll 2021

Juni

FagMiles Rust

24. juni var det Rust som skulle utforskes på kontoret i Stavanger. Vi startet med en introduksjon til historien bak Rusts opprinnelse, og gikk gjennom noen eksempler som fremhevet de viktigste forskjellene Rust har i forhold til andre språk.

Som en oppfølging kikket vi på to digitale innlegg, Considering Rust av Jon Gjengset og Rust’s journey to async/await av Steve Klabnik. To veldig interessante innlegg som utløste gode diskusjoner rundt bordet.

August

Camp for Trondheim og Oslo

28. – 29. august var det duket for lokalcamp for Miles Trondheim og Oslo på idylliske Lily Countryclub. Godt og vel 70 ansatte fra de to byene møttes for å snakke fag og bli bedre kjent sosialt – mer om campen finner du her…

FagMiles Arkitektur Kata

31. august stod en hyggelig og lærerik Arkitektur Kata på programmet i Stavanger. Oppgaven var å komme opp med en mulig arkitektur for et billetterings API som skulle kunne brukes av tusenvis av salgssteder, med millioner av brukere hver. Etter en rask introduksjon av oppgaven, delte vi oss i to grupper og fikk en time til å komme frem til en løsning.

Sesjonen ble avsluttet med gruppepresentasjoner fra hver gruppe. Interessert i mer informasjon, og kanskje litt regler, rundt arkitektur katas finner du det her. Du finner også forskjellige oppgaver i denne repoen (startet av Ted Neward).

Blant mange interessante diskusjoner ble det mye prat om CQRS Pattern, spesielt sett sammen med Event Sourcing og fysisk delt datalagre.

Oktober

Camp for Stavanger

22. – 23. oktober ble det arrangert lokalcamp i Stavanger, og med 90% av kontorets ansatte samlet i Egersund ble det et par fine dager. Det ble en god del faglige samtaler, masse god mat og drikke og selvsagt sosial drøs langt ut i de sene nattestimer.

Lurer du på hva som ble diskutert, ta en titt på programmet her…

November

FagMiles – Blazor og Web Assembly

18. November ble en folksom kveld på kontoret i Stavanger. Temaet Blazor og Web Assembly var noe som fenget massene på Jæren, og når vi får en god introduksjon til client web app-utvikling fra Stig Rune har vi oppskriften på suksess.

Helt klart et godt engasjement med en hands on tilnærming til læringen, og 9 meter med Pizza fra Mano er jo heller aldri feil.

AI – the next generation og AI Innovators

23. november møtes interessegruppen for AI på Bislettkontoret. Vi starter med en god matbit før vi tar en nærmere titt på live presentasjoner fra Global AI Festival Day.

Studentorganisasjoner innen AI fra NTNU (BRAIN NTNU) og Oslo Met (NeuralMet) vil presentere noen av de prosjektene som de har jobbet med. Vi avslutter kvelden med en paneldebatt.

Fagkveld i Trondheim

Henriette var en av de som fikk tatt turen til København under årets Design Matters og holdt et innlegg med key take aways fra konferansen 25. november.

Ikke minst fikk vi alle en god gjennomgang av hvordan arbeidsmetodikken hun benytter i sin UX-jobb hos kunde.

Innedag på Bislett

26. november inviteres alle til en innedag på kontoret. En innedag er en dag hvor konsulentene tar med seg oppdraget sitt, og jobber fra kontoret på Bislett. En gylden anledning til å møte gode og flinke kollegaer.

Er vi heldige får også med oss en lyntale eller to, og det serveres alltid noe godt å spise underveis.

NDC Oslo

29. November farger vi Oslo rødt, kanskje ikke hele Oslo men Oslo Spektrum vil få et stort innrykk fra Miles’ side. 62 konsulenter på tvers av kontor er klare for en uke med faglig påfyll og litt sosialt samvær, når NDC Oslo åpner dørene.

Desember

NDC-samling på Bislett

1. desember ble det en avslappende og hyggelig kveld etter en full dag med faglig påfyll i Spektrum Scene. Hele 57 konsulenter, fra våre fire kontor deltar på NDC i Oslo, og bortimot alle tok imot invitasjonen fra Oslokontoret. Her ble det deilig mat og drikke i lokalene på Bislett.

En kjempefin kveld med gode kolleger fra hele vårt landstrakte land.

Pizza og endringsledelse

2. desember blir det pizza og introduksjon til verdens ubestridt mest populære metodikk for endringsledelse – PROSCI, på Bislettkontoret.

Deretter blir det en frisk diskusjon rundt et eksempel fra virkeligheten, som dere alle kjenner meget godt. Hvor godt ble egentlig den menneskelige siden av endring fulgt her?

Javazone

Ikke alltid enkelt å velge hvilke faglige arrangement man ønsker å dra på, men den 8. og 9. desember så det ut som at Javazone hadde et sterkt faglige program klart.

43 konsulenter på tvers av kontor skulle ta turen til årets konferanse, og vi hadde store standplaner – men dessverre tok covid innersvingen på oss også i år.

Sosialt påfyll 2021

Juni

Kajakk og middag

24. juni fikk Trondheimskontoret en deilig tur i majestetiske omgivelser ned Nidelva i kajakk. Toppet kun av 3-retters middag på EC-Dahls

Seiltur utenfor Stavanger

Når man først har en god kollega som har stor båt, var det litt stas når vi fikk muligheten å mønstre på båten og lære litt mer om seiling.

I flere puljer gjennom måneden fikk vi tatt turer rundt by-øyene og lært mer om jibbing, knuter og badetemperaturer på vestlandet i juni måned.

Takk for turen Kjetil!

September

10-års jubileumsfest Stavanger

17. september var det endelig på tide å treffes i større grupper, ikke minst få møte Stavangerkontorets bedre halvdeler. En kveld flyt med deilig mat fra Solastranden gård og godt selskap med gode kolleger og deres bedre halvdeler.

Vi må også trekke frem underholdningen her, for dette var første opptreden Miles’ eget band, Heismusikk. Med flotte toner, og vår egen Milessang, ble det satt et fint punktum på en fantastisk feiring av Miles Stavangers første 10 år.

Oktober

Partner sMiles i Trondheim

Det viser seg at søndag ikke bare er en fin avslutning på uken, den funker som en kick-start på kommende uke også. 2. oktober fikk kolleger og deres partnere en kjempefin søndagskveld på Brattøra.

Ti retter, og ti drinker, på en søndag var virkelig en ny opplevelse for mange. Tenk at søndager kan være så arti!

Brygging på julabygdå

Nytt av 2021 er konkurranse på årets juleøl mellom våre fire kontor. Det var helt klart en ivrig gjeng fra Stavangerkontoret som møtte opp for å brygge en batch Imperial stout og en batch Brown ale. Nå gjenstår det å se om det blir Stavanger, Bergen, Trondheim eller Oslo som stikker av med seieren i desember.

Bryggedag på Docken

Kontoret i Bergen endelig klare med sitt brygg for øl-nerdenes store begivenhet, Battle of the Miles Brew. Med deilig duft fra kokekar og gjæringsfat mener de selv at konkurransen er avgjort og premien skal hem.

Miles Grand Prix

En av oktobers høydepunkt når det kommer til sMiles, Miles Grand Prix på Huysman Karting i Oslo. Med en deilig, kortreist, burger i magen fikk vi avgjort hvem som best klarer å holde nerver i sjakk når det er snakk om høy fart, forbikjøringer, krasj og blå flagg. En stor gratulasjon går til Geir, Alex og André med sine pallplasseringer.

Familiefest Halloween

Søndag 31. oktober rigget vi kontoret for storinnrykk fra ansatte med familie.

Det ble en veldig hyggelig, og muligens fryktinngytende formiddag for store og små.

Felleslunsj på kontoret

Etter 1,5 år på hjemmekontor var det endelig duket for den månedlige felleslunsjen på kontoret i Stavanger.

Normalt sett en månedlig begivenhet, og en etterlengtet en under covid, ser endelig ut til å være tilbake (famous last words).

November

Mamma Mia

Når man først trenger et sosialt høydepunkt i November, sammen med kolleger og deres kjære, er Folketeaterets oppsetning av Mamma Mia å anbefale. Oppløftende og god stemning fra ende til annen.

Sett sammen med et deilige måltid fra Grilleriet hjelper det godt på høsthumøret for Oslokontoret.

GruppesMiles i Bergen

Onsdag 17 november var det dags for gruppeSmiles i Bergen By! Fordelt på mindre grupper fikk noen en tur opp Ulriken, noen valgte Fangene på fortet, den tøffeste gjengen gikk for Sauna og friske bad i fjorden og en sporty gjeng fikk svettet fra seg med paddletennis før middag.

Med aktiviteter unnagjort ble det en gastronomisk opplevelse for alle mann alle. Noen fikk en tur til Skyskraperen Restaurant, andre gikk på Damsgård ofr en matbit. Noen valgte Vikingmaten fra Valaskjalv mens andre godset seg med god mat fra Colonialen 44.

Julebord Bergen

Med en travel desember måned for de fleste er årets julebord lagt til slutten av desember. Som alltid inviterer vi kolleger og deres ledsagere til fest og overnatting på vakre Solstrand hotell og spa.

Julebord Trondheim

Lørdag 27. november var det julebord med følge for gjengen i Prinsens gate, og det en noe annerledes variant enn folk flest får oppleve i år.

Ullundertøy og varme jakker kom på før turen gikk ut i Bymarka, destinasjon Våddan. Helt klart en opplevelse utenom det vanlige, og en som kan anbefales på det sterkeste – julebord under stjernene.

Familiedag i Kongeparken

Store og små Milesere fikk kost seg maksimalt under årets familieSmiles i Kongeparken.

Magisk stemning med julegrøt, kald og frisk luft, solgløtt, juleverksted og masse med aktiviteter.

Desember

Julebord Stavanger

Tradisjonen tro tar vi med oss våre partnere og feirer at året snart er omme, og forhåpentligvis et nytt covidfritt år er på vei.

Vi samles på Huset i Kleivå for deilig mat og sosial hygge 4. desember.

Fag- og interessegrupper Miles Bergen

Hos oss driver de ansatte fagmiljøene. Vi har spurt våre kolleger om deres faglige interesser og har startet opp interessegrupper basert på svarene vi fikk. Gruppene er helt autonome og styrer selv møtefrekvens, innhold og tidspunkt. Hver gruppering har en eller flere fasilitatorer, som har ansvar for å organisere at møter blir holdt. Grupperinger kan oppstå eller dø hen avhengig av interesse. På møtene kan vi hente inn eksterne foredragsholdere, holde presentasjoner for hverandre, ta med real life use-case eller bare diskutere interessante problemstillinger. Her er interessegruppene vi har per i dag:

Kode

Alt som har med kode og utvikling å gjøre. Om det er Kubernetes eller Semantic UI spiller ingen rolle. Her skal det finnes mat for alle og enhver av våre flinke utviklere og arkitekter.

AI og Maskinlæring

Kunstig intelligens, eller nærmere bestemt maskinlæring, har fått enormt fokus i den senere tid. Vi følger med på hva som skjer i markedet og bygger kompetanse innenfor både data engineering og data science.

Sikkerhet

Alle vet at sikkerhet er viktig. I denne gruppen ser vi på alt fra passordbeskyttelse til trusselmodellering, og vi dykker gjerne ned og ser nærmere på Onion Routing, Crypho og Portswigger.

UX

UX-feltet er ganske stort og spenner fra brukeranalyse, brukertesting til prototyping og user interface. Gruppen er en faglig lekeplass hvor UX-ere og UX wannabes kan boltre seg, nerde seg, og ta et dypdykk inn i UX-sfæren.

Folk

Vi kan jo ikke kalle en gruppe for “Prosjektledelse”; kjeeeedelig. Her samler vi oss rundt smidig, fasilitering og andre slike prosjektgreier.

IoT og Gadgets

Antall dingser som blir tilknyttet internett er akselererende. Dette gir mange nye muligheter og transformerer flere bransjer. I tillegg er det jo kjempegøy!

Kontakt oss

Bilde av Kate Henriksen

Kate Henriksen

Daglig tjener Miles Bergen
Telefon: 951 15 159
Epost: kate.henriksen@miles.no

Bilde av Lene Sørensen

Lene Sørensen

HR & rekruttering
Telefon: 976 16 458
Epost: lene.sorensen@miles.no

Bilde av Jon Andreas Bygstad

Jon Andreas Bygstad

Salg og forretningsutvikling
Telefon: 906 13 256
Epost: jon.andreas.bygstad@miles.no

Vi har alltid jobb til de riktige menneskene!

Enten du er et ungt talent eller en erfaren konsulent og synes at Miles høres ut som en spennende arbeidsplass, send oss en søknad eller ta kontakt for en uforpliktende prat.

  Vi bruker informasjonen bare til å kontakte deg, ingenting annet.

  Bilde av Clementine Isager

  Clemente Isager

  Salg og forretningsutvikling
  Telefon: 922 94 756
  Epost: clementine.isager@miles.no