Om oss

Miles er et annerledes IT-selskap styrt av verdier. Vi har kontorer og selskaper i Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim.

En fremragende arbeidsplass

Vi som jobber i Miles, brenner for faget vårt, liker å dele kompetanse og bryr oss om både kolleger og kunder – Vår visjon er å skape en fremragende arbeidsplass basert på verdiene faglig autoritet og varme.

Hos Miles har du kolleger som bryr seg om deg, som ønsker å diskutere med deg, utveksle ideer med deg og som vil bruke tid sammen med deg i sosiale sammenhenger.

Som kunde kan du føle deg trygg på at våre medarbeidere er faglig dyktige, utøver lederskap, tar ansvar og viser åpenhet, tillit og respekt. Dette bidrar til å skape trygghet og langsiktighet – samtidig som det fører til gode resultater.

Enten du er ny kunde eller ny medarbeider: Velkommen til Miles-familien!

Vi er opptatt av å leve verdiene våre. Se vår Code of Conduct.

Våre tjenester

Systemutvikling og arkitektur

Systemutviklerne våre har solid kompetanse på mange områder innen utvikling og metodikk. Våre utviklere tar ofte teknisk ansvar eller teamansvar.

Arkitektene i Miles har høy utdannelse kombinert med erfaring fra noen av de mest komplekse IT-prosjektene i Norge. Dette har gjort oss til ett av landets ledende fagmiljøer innen arkitektur.

UX-design

Miles skaper brukeropplevelser som engasjerer, begeistrer og hjelper deg å nå dine forretningsmål.

God brukeropplevelse er god forretning. Våre UX-designere setter seg inn i arbeidshverdagen til hver enkelt kunde. Slik kommer vi tett på utfordringene og mulighetene de står overfor. Vi har lang erfaring med å jobbe med hele kundeopplevelsen, både i analoge og digitale kanaler. Gjennom dette har vi opparbeidet kompetanse til å skape en helhetlig brukeropplevelse.

I artikkelen sUXessformelen kan du lese et intervju med to av våre UX-designere.

Forretningsrådgivning

Forretningsrådgivning leveres med faglig autoritet og varme, fordi strategiprosesser og endringsledelse først og fremst handler om mennesker.

Det ligger mange muligheter i bruken av moderne teknologi. Vi hjelper våre kunder til å utnytte disse muligheter for å nå sine forretningsmål.

Våre forretningsrådgivere har spisskompetanse innenfor følgende områder:

 • Prosessetablering og kontinuerlig forbedring
 • Digital/teknologisk transformasjon
 • KPI målstruktur
 • Effektiv porteføljestyring
 • Organisasjonstilpasning
 • Innovasjonsprosess og -kultur

Vi kan blant annet bistå med:

 • Virksomhetsstyring og prosessledelse
 • Strategiutvikling og operasjonalisering
 • Organisasjonsutvikling og endringsledelse
 • Innovasjonsprosess og -kultur
 • Program- og porteføljestyring
 • Gevinstrealisering

Prosjektledelse

Prosjektlederne i Miles har lang erfaring fra et bredt spekter av IT-prosjekter – fra infrastruktur, prosessutvikling og anskaffelser til rene utviklingsprosjekter. Vi har et sterkt fagmiljø med mange prosjektledere som er sertifiserte i PMP og/eller Prince2.

Agile Coaching

Våre coacher hjelper team eller selskaper med forbedring av arbeidsprosesser ved hjelp av smidige metoder fra blant annet Lean og Kanban. Målet er fleksibilitet til å møte et marked i endring, samtidig som man opprettholder høy fart og kvalitet. Vi støtter og utfordrer både ledelse, tekniske team og den enkelte medarbeider.

Les mer om Agile Coaching og smidig produktutvikling

Cyber Security

I Miles hjelper vi kunder å oppnå sikre løsninger som del av smidig produktutvikling. Med fokus på proaktive tjenester rundt modenhet, kultur, sikkerhetsarkitektur, sikker programmering og DevSecOps kan Miles hjelpe firmaet ditt utvikle løsninger som har rik funksjonalitet, skaper verdi for kunder, og har gode sikkerhetsegenskaper.

Les mer om våre sikkerhetstjenester

Testledelse

Testlederne våre jobber både med overordnet testledelse og gjennomføring av testing i prosjekter. De brenner for å innføre kvalitet i alle ledd i utvikling og forvaltning av programvare.

Miles Create

Miles Create er problemløsere, designere og teknologer. Vi går inn i bransjer der det skjer store endringer. Sammen bygger vi fyrtårn. Det kjennes gjerne litt ubehagelig når det står på. Men når stormen kommer, er du klar.

Se mer om Miles Create

Konsulentjenester

Miles leverer konsulenttjenester innen alle våre fagfelt i form av bistand, rådgivning eller smidige prosjektleveranser.

Vi bidrar med kompetanse og kapasitet i våre kunders eksisterende team eller prosjekter.

Sosialt

I Miles er det sosiale miljøet like viktig som det faglige. Derfor samles vi minst en gang i måneden og finner på noe kjekt sammen.

I løpet av et år har vi mange sosiale arrangementer, både i mindre grupper og på felles arrangementer. Vi inkluderer selvsagt også familien til de ansatte i det sosiale miljøet.

 

Fagmiljø og Interessegrupper

Hos oss driver de ansatte fagmiljøene. Vi har spurt våre kolleger om deres faglige interesser og har startet opp fag-/interessegrupper basert på svarene vi fikk. Gruppene er helt autonome og styrer selv møtefrekvens, innhold og tidspunkt. Hver gruppering har en eller flere fasilitatorer, som har ansvar for å organisere at møter blir holdt. Grupperinger kan oppstå eller dø hen avhengig av interesse. På møtene kan vi hente inn eksterne foredragsholdere, holde presentasjoner for hverandre, ta med real life use case eller bare diskutere interessante problemstillinger.

Vi brenner for at våre konsulenter skal ha de mest spennende oppdragene og bruker derfor interessegruppene aktivt i utarbeidelsen av vår strategi.

Våre fag- og interessegrupper

Fintech

“Banking is necessary, banks are not”, uttalte Bill Gates helt tilbake i 1994. Siden den gang har utviklingen i finansnæringen vært enorm, og Gates’ spådom er i ferd med å bli en realitet. Tradisjonelle banker og finansaktører blir utfordret fra mange hold, samtidig som teknologi, endrede forretningsmodeller og nye reguleringer gjør at Fintech-bølgen skyter ytterligere fart. I Miles har vi et tverrfaglig team som dypdykker i utvalgte muligheter og trusler som denne markedsutviklingen skaper.

Smidig

Enhver organisasjon må omstille seg til å håndtere hurtige endringer. Vi tror at smidig er veien å gå, og at det må baseres på tillitsbasert ledelse og Beyond Budgeting-prinsippene. Vi tenker smidig gjennom hele prosessen fra ledelse til utvikling og forvaltning. Her bygger vi kompetanse og snakker om utfordringer vi møter i hverdagen.

Cloud

De store skyplattformene er i rivende utvikling, og de fleste bedrifter har skyen som en del av sine transformasjonsplaner. Her deler vi kompetanse på de ulike plattformene og diskuterer strategiske og arkitekturmessige valg.

Big Data, AI og Maskinlæring

Kunstig intelligens, eller nærmere bestemt maskinlæring, har fått enormt fokus i den senere tid. Vi tror at de fleste applikasjoner får en intelligent komponent i fremtiden. Vi følger med på hva som skjer i markedet og bygger kompetanse innenfor både data engineering og data science. Maskinlæring vil få stor påvirkningskraft på forretningsstrategi og endringsledelse fremover.

Endringsledelse

Evnen til å omstille seg er i vinden som aldri før, enten det gjelder endrede prosesser eller ny teknologi. Hvordan skal endringer drives frem samtidig som man tar vare på menneskene? Hvordan skal man høste mest mulig gevinst av endringene? Vi sitter ofte på kundesiden og deler våre erfaringer med de forskjellige kundene for å lære av hverandre.

IoT

Antall dingser som blir tilknyttet internett er aksellererende. Dette gir mange nye muligheter og transformerer flere bransjer. Her deler vi vår kompetanse og har ofte hackatons. Vi er i gang med å bygge et selvgående drivhus på vår fantastiske terrasse på Oslo-kontoret.