Her kan du se noe av det vi har gjort den siste tiden, og hva som står på plakaten fremover på både faglig og sosialt plan.

Faglig påfyll 2021

Juni

FagMiles Rust

24. juni var det Rust som skulle utforskes på kontoret i Stavanger. Vi startet med en introduksjon til historien bak Rusts opprinnelse, og gikk gjennom noen eksempler som fremhevet de viktigste forskjellene Rust har i forhold til andre språk.

Som en oppfølging kikket vi på to digitale innlegg, Considering Rust av Jon Gjengset og Rust’s journey to async/await av Steve Klabnik. To veldig interessante innlegg som utløste gode diskusjoner rundt bordet.

August

Camp for Trondheim og Oslo

28. – 29. august var det duket for lokalcamp for Miles Trondheim og Oslo på idylliske Lily Countryclub. Godt og vel 70 ansatte fra de to byene møttes for å snakke fag og bli bedre kjent sosialt – mer om campen finner du her…

FagMiles Arkitektur Kata

31. august stod en hyggelig og lærerik Arkitektur Kata på programmet i Stavanger. Oppgaven var å komme opp med en mulig arkitektur for et billetterings API som skulle kunne brukes av tusenvis av salgssteder, med millioner av brukere hver. Etter en rask introduksjon av oppgaven, delte vi oss i to grupper og fikk en time til å komme frem til en løsning.

Sesjonen ble avsluttet med gruppepresentasjoner fra hver gruppe. Interessert i mer informasjon, og kanskje litt regler, rundt arkitektur katas finner du det her. Du finner også forskjellige oppgaver i denne repoen (startet av Ted Neward).

Blant mange interessante diskusjoner ble det mye prat om CQRS Pattern, spesielt sett sammen med Event Sourcing og fysisk delt datalagre.

September

Oktober

Camp for Stavanger

22. – 23. oktober ble det arrangert lokalcamp i Stavanger, og med 90% av kontorets ansatte samlet i Egersund ble det et par fine dager. Det ble en god del faglige samtaler, masse god mat og drikke og selvsagt sosial drøs langt ut i de sene nattestimer.

Lurer du på hva som ble diskutert, ta en titt på programmet her…

November

FagMiles – Blazor og Web Assembly

18. November ble en folksom kveld på kontoret i Stavanger. Temaet Blazor og Web Assembly var noe som fenget massene på Jæren, og når vi får en god introduksjon til client web app-utvikling fra Stig Rune har vi oppskriften på suksess.

Helt klart et godt engasjement med en hands on tilnærming til læringen, og 9 meter med Pizza fra Mano er jo heller aldri feil.

AI – the next generation og AI Innovators

23. november møtes interessegruppen for AI på Bislettkontoret. Vi starter med en god matbit før vi tar en nærmere titt på live presentasjoner fra Global AI Festival Day.

Studentorganisasjoner innen AI fra NTNU (BRAIN NTNU) og Oslo Met (NeuralMet) vil presentere noen av de prosjektene som de har jobbet med. Vi avslutter kvelden med en paneldebatt.

Fagkveld i Trondheim

Henriette var en av de som fikk tatt turen til København under årets Design Matters og holdt et innlegg med key take aways fra konferansen 25. november.

Ikke minst fikk vi alle en god gjennomgang av hvordan arbeidsmetodikken hun benytter i sin UX-jobb hos kunde.

Innedag på Bislett

26. november inviteres alle til en innedag på kontoret. En innedag er en dag hvor konsulentene tar med seg oppdraget sitt, og jobber fra kontoret på Bislett. En gylden anledning til å møte gode og flinke kollegaer.

Er vi heldige får også med oss en lyntale eller to, og det serveres alltid noe godt å spise underveis.

NDC Oslo

29. November farger vi Oslo rødt, kanskje ikke hele Oslo men Oslo Spektrum vil få et stort innrykk fra Miles’ side. 62 konsulenter på tvers av kontor er klare for en uke med faglig påfyll og litt sosialt samvær, når NDC Oslo åpner dørene.

Desember

NDC-samling på Bislett

1. desember ble det en avslappende og hyggelig kveld etter en full dag med faglig påfyll i Spektrum Scene. Hele 57 konsulenter, fra våre fire kontor deltar på NDC i Oslo, og bortimot alle tok imot invitasjonen fra Oslokontoret. Her ble det deilig mat og drikke i lokalene på Bislett.

En kjempefin kveld med gode kolleger fra hele vårt landstrakte land.

Pizza og endringsledelse

2. desember blir det pizza og introduksjon til verdens ubestridt mest populære metodikk for endringsledelse – PROSCI, på Bislettkontoret.

Deretter blir det en frisk diskusjon rundt et eksempel fra virkeligheten, som dere alle kjenner meget godt. Hvor godt ble egentlig den menneskelige siden av endring fulgt her?

Javazone

Ikke alltid enkelt å velge hvilke faglige arrangement man ønsker å dra på, men den 8. og 9. desember så det ut som at Javazone hadde et sterkt faglige program klart.

43 konsulenter på tvers av kontor skulle ta turen til årets konferanse, og vi hadde store standplaner – men dessverre tok covid innersvingen på oss også i år.

Sosialt påfyll 2021

Juni

Kajakk og middag

24. juni fikk Trondheimskontoret en deilig tur i majestetiske omgivelser ned Nidelva i kajakk. Toppet kun av 3-retters middag på EC-Dahls

Seiltur utenfor Stavanger

Når man først har en god kollega som har stor båt, var det litt stas når vi fikk muligheten å mønstre på båten og lære litt mer om seiling.

I flere puljer gjennom måneden fikk vi tatt turer rundt by-øyene og lært mer om jibbing, knuter og badetemperaturer på vestlandet i juni måned.

Takk for turen Kjetil!

September

10-års jubileumsfest Stavanger

17. september var det endelig på tide å treffes i større grupper, ikke minst få møte Stavangerkontorets bedre halvdeler. En kveld flyt med deilig mat fra Solastranden gård og godt selskap med gode kolleger og deres bedre halvdeler.

Vi må også trekke frem underholdningen her, for dette var første opptreden Miles’ eget band, Heismusikk. Med flotte toner, og vår egen Milessang, ble det satt et fint punktum på en fantastisk feiring av Miles Stavangers første 10 år.

Oktober

Partner sMiles i Trondheim

Det viser seg at søndag ikke bare er en fin avslutning på uken, den funker som en kick-start på kommende uke også. 2. oktober fikk kolleger og deres partnere en kjempefin søndagskveld på Brattøra.

Ti retter, og ti drinker, på en søndag var virkelig en ny opplevelse for mange. Tenk at søndager kan være så arti!

Brygging på julabygdå

Nytt av 2021 er konkurranse på årets juleøl mellom våre fire kontor. Det var helt klart en ivrig gjeng fra Stavangerkontoret som møtte opp for å brygge en batch Imperial stout og en batch Brown ale. Nå gjenstår det å se om det blir Stavanger, Bergen, Trondheim eller Oslo som stikker av med seieren i desember.

Bryggedag på Docken

Kontoret i Bergen endelig klare med sitt brygg for øl-nerdenes store begivenhet, Battle of the Miles Brew. Med deilig duft fra kokekar og gjæringsfat mener de selv at konkurransen er avgjort og premien skal hem.

Miles Grand Prix

En av oktobers høydepunkt når det kommer til sMiles, Miles Grand Prix på Huysman Karting i Oslo. Med en deilig, kortreist, burger i magen fikk vi avgjort hvem som best klarer å holde nerver i sjakk når det er snakk om høy fart, forbikjøringer, krasj og blå flagg. En stor gratulasjon går til Geir, Alex og André med sine pallplasseringer.

Familiefest Halloween

Søndag 31. oktober rigget vi kontoret for storinnrykk fra ansatte med familie.

Det ble en veldig hyggelig, og muligens fryktinngytende formiddag for store og små.

Felleslunsj på kontoret

Etter 1,5 år på hjemmekontor var det endelig duket for den månedlige felleslunsjen på kontoret i Stavanger.

Normalt sett en månedlig begivenhet, og en etterlengtet en under covid, ser endelig ut til å være tilbake (famous last words).

November

Mamma Mia

Når man først trenger et sosialt høydepunkt i November, sammen med kolleger og deres kjære, er Folketeaterets oppsetning av Mamma Mia å anbefale. Oppløftende og god stemning fra ende til annen.

Sett sammen med et deilige måltid fra Grilleriet hjelper det godt på høsthumøret for Oslokontoret.

GruppesMiles i Bergen

Onsdag 17 november var det dags for gruppeSmiles i Bergen By! Fordelt på mindre grupper fikk noen en tur opp Ulriken, noen valgte Fangene på fortet, den tøffeste gjengen gikk for Sauna og friske bad i fjorden og en sporty gjeng fikk svettet fra seg med paddletennis før middag.

Med aktiviteter unnagjort ble det en gastronomisk opplevelse for alle mann alle. Noen fikk en tur til Skyskraperen Restaurant, andre gikk på Damsgård ofr en matbit. Noen valgte Vikingmaten fra Valaskjalv mens andre godset seg med god mat fra Colonialen 44.

Julebord Bergen

Med en travel desember måned for de fleste er årets julebord lagt til slutten av desember. Som alltid inviterer vi kolleger og deres ledsagere til fest og overnatting på vakre Solstrand hotell og spa.

Julebord Trondheim

Lørdag 27. november var det julebord med følge for gjengen i Prinsens gate, og det en noe annerledes variant enn folk flest får oppleve i år.

Ullundertøy og varme jakker kom på før turen gikk ut i Bymarka, destinasjon Våddan. Helt klart en opplevelse utenom det vanlige, og en som kan anbefales på det sterkeste – julebord under stjernene.

Familiedag i Kongeparken

Store og små Milesere fikk kost seg maksimalt under årets familieSmiles i Kongeparken.

Magisk stemning med julegrøt, kald og frisk luft, solgløtt, juleverksted og masse med aktiviteter.

Desember

Julebord Stavanger

Tradisjonen tro tar vi med oss våre partnere og feirer at året snart er omme, og forhåpentligvis et nytt covidfritt år er på vei.

Vi samles på Huset i Kleivå for deilig mat og sosial hygge 4. desember.